Harjakainen

Yksi Hamahakin viime aikaisista suosikeista on ehdottomasti Harjakainen. Putouksesta tuttu sketsihahmo on tämän peliautomaatin pääosassa ja Aku Hirviniemen loistava hahmo laukoo kommenttejaan pelin edetessä. Tämä on erittäin onnistunut ja viihdyttävä kolikkopeli, jonka parissa ei tylsää hetkeä ole. Pelissä on kolme rullaa ja viisi voittolinjaa, jotka ovat aina päällä. Panoksen määrän pelaaja asettaa itse 0,20 – 1 € välille. Päävoitto on 100 €. Harjakaisessa on tietysti mukana bonuspelejä, joilla voittoja voi saada erittäin mukavasti, sekä tietysti suomalaiseen tuttuun tapaan tuplaus. Peli on ollut markkinoilla jonkun aikaa ja sillä on oma fanikuntansa, johon Hamahakki ehdottomasti kuuluu. Tämä peliautomaatti on valloittanut pelaajien sydämet joka paikassa ja sen suurempi päävoitto verrattuna moniin muihin RAY:n peleihin tekee siitä houkuttelevan.

Bonuspelit ja tuplaus

Harjakaisessa on kaksi bonuspeliä: Firman piikkiin ja Onnenjyrä. Bonuspeleihin pääsee, kun kahteen rullaan tulee kassakone, joka on bonuskuvio, sekä kolmanteen rullaan jo Firman piikkiin, tai Onnenjyrän kuvio. Firman piikkiin -bonuspelissä pelaaja pääsee valitsemaan kuitteja, joiden arvo vaihtelee panoksesta riippuen. Niitä saa kerätä kolme kappaletta automaattisesti ja hyvän tuurin sattuessa bonuspeli antaa pelaajan ottaa useamman kuitin. Onnenjyrässä pelaaja pyöräyttää ensin voittosummaa rahapyörällä ja sen jälkeen kerrointa, jolla lopullinen voitto määräytyy. Kerroin on maksimissaan viisi. Tuplauksessa pelaaja valitsee joko vasaran, tai naulaimen ja osuman tullessa tuplausta voi jatkaa. Jos kuvioksi tulee sirkkelin terä, saa pelaaja panoksen takaisin ja liikennemerkillä häviää. Harjakaisen sutkautukset pitkin peliä naurattavat kerta toisensa jälkeen, vaikka pelaaja ei olisikaan Putouksen fani.

Pelissä on myös jokerimerkkinä maalikannu, joka korvaa minkä tahansa merkin. Kolme maalikannua tuo päävoiton. Jokerimerkki, bonuspelit, tuplaus ja Harjakaisen hahmo ovat niin toimiva kokonaisuus, että tämä peliautomaatti on loistava esimerkki viihteen yhdistämisestä pelaamiseen ja vieläpä erittäin toimivasti. Hamahakin tiimi parkkeeraa joka kerta ohi kulkiessaan Harjakaisen äärelle ohittaen kylmästi kaikki muut tarjolla olevat, sinällään loistavat rahapeliautomaatit. Ehkä syynä on pelistä usein saadut voitot, tai sitten tämä kolikkopeli on vain yksinkertaisesti koukuttavin tämän hetken markkinoilla.

Pelitaktiikka

Harjakaisessa ei niin selkeästi ole “taktiikkaa” millä pelata. Tämä peli lähtee pelaajan fiiliksestä, sekä tietysti seuraamisesta ennen omaa kierrosta. Bonuspeleillä on tapana tulla melko peräkkäin, jos aikaa edellisestä on kulunut ja pelaaja ei ole saanut voittoja. Silloin on hyvä hetki laittaa onni koetukselle ja katsoa, onko peli nyt sillä tuulella, että bonuspelejä tulee. Sama periaate siis, kuin muissakin peliautomaateissa. Palautusprosentti on yli 90%, kuten RAY:n peleissä aina on, joten Harjakainen ei eroa muista siinä mielessä. Pelin kokonaisuus on hiottu lähes täydelliseksi ja Hamahakki nostaa hattua siitä, sillä aina viihdeohjelmien yhdistäminen peleihin ei toimi, tai toteutus on surkea. Tässä on viihdettä jokaiselle täysi-ikäiselle, joka haluaa jotain erilaista pelikokemusta huoltoasemalla, tai marketissa käydessään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkisteta. Pakolliset kentät on merkitty *