Tuplapotti

Hamahakin seuraava seittiin tarttunut pelikone on Tuplapotti, joka kuuluu samaan legendaariseen kategoriaan Jokeripokerin kanssa yhtenä kansan suurista suosikeista. Tuplapotti löytyy takuulla jokaiselta paikkakunnalta tässä maassa joltain paikalliselta huoltoasemalta, tai kioskilta. Sen useampi voittolinja tekee pelistä mielenkiintoisemman ja sen parissa viihtyy aina. Pelissä on viisi voittolinjaa kolmella rullalla ja täysi panos tulee, kun kaikki viisi on valittu. Suurin panos on euro marketeissa ja huoltoasemilla. RAY:n Pelaamoissa ja Casino Helsingissä voi pelata suuremmilla panoksilla, voittojen ollessa sitä myötä suurempia. Päävoitto on 50 kertaa panos, joten pelistä voi saada varsin mukavia voittoja tuurin osuessa kohdalleen. Päävoitto tulee kolmella RAY -merkillä.

 

Tuplapotissa on mukana myös tuplaus, jossa valitaan kruunan ja klaavan välillä, mihin tuplauskiekko pysähtyy. Tuplata voi siihen saakka, kunnes pelin maksimivoitto ylittyy. Pelikoneen palautusprosentti on tuttua RAY:tä, sen ollessa hieman alle 91% ja tuplauksessa se vastaavasti on 95,83%. Vanhemmassa versiossa Tuplapotista ei ollut ½ -merkkiä tuplauksessa, jolla saa panoksen takaisin ja sen palautusprosentti oli vain hieman yli 91%.

 

Tuplapotista tekee mielenkiintoisen ja kiehtovan sen useampi voittolinja. Kun mahdollisuuksia on viisi, mitä tahansa voi tapahtua. Tämä kolikkopeli kuuluu suomalaiseen “maisemaan kaupoissa, huoltoasemilla ja kioskeilla siinä kuin jäätelökojut kesällä kaupungilla. Pelissä on mukana myös tähtisymboli kolmannella rullalla, joka käy mistä tahansa merkistä, paitsi RAY -symbolista. Se toimii ikään kuin jokerina pelissä ja antaa pelaajalle suuremmat voitonmahdollisuudet. Tuplapottiin on onnistuttu yhdistämään parhaat ominaisuudet kolikkopeleistä jokerimerkkiä ja tuplausta myöten, joten tämä peli kutsuu Hamahakin tiimiläisiä joka kerta ohi kulkiessa. Sen parissa viihtyy aina ja pelaaminen on hauskaa, sekä palkitsevaa voittojen myötä.

 


Pelitaktiikat

 

Pelitaktiikkana tuplapottiin hamahakki suosittelee pelaamista täydellä panoksella, koska mikään ei harmita niin paljon, kuin nähdä päävoitto linjalla viisi, itsellä ollessa vain linjat 1-4. Tämän kolikkopelin pelaamiseen kannattaa siis hiukan panostaa, ettei paha mieli yllätä kesken kaiken. Tuplauksessa on monia tapoja, sekä keinoja yrittää päihittää kone. Niitä on varmasti yhtä paljon, kuin pelaajia ja varmaa tapaa ei todennäköisesti olekaan. Ehkä selkein ja helpoin on pitää mielessä, miten symbolit ovat jakautuneet tuplauksessa ja pyrkiä sen perusteella ennustamaan seuraava kruuna tai klaava. Tämä ei tietenkään ole varma tapa, mutta tietokoneohjelma, joka peliä pyörittää, jakaa symbolit tasaisesti pitkässä juoksussa, joten jos kruuna on tullut monta kertaa peräkkäin, on erittäin todennäköistä, että kohta tulee klaava. Siitä voi lähteä liikkeelle ja monet pelaajat ovat pelanneet jotain tiettyä pelikonetta niin kauan, että he tuntevat sen metkut. Nämä pelaajat pystyvät uskomattomalla tavalla osumaan tuplauksessa lähes joka kerta oikein. Tämä onnistuu vain peruspelikoneilla. Uudemmat, useita erilaisia pelejä sisältävät koneet toimivat eri ohjelmistoilla ja niiden ennustettavuus ei ole samaa luokkaa. Hamahakki suosittelee jokaista etsimään oman tyylin ja tavan viettää aikaa tämän loistavan kolikkopelin kanssa, joka antaa vuosikymmenestä toiseen ilon hetkiä meille suomalaisille.